Sallings bedste tilbud | Golf.dk
Skive råder over en af de ældre golfbaner i Danmark.

Foto: Privat

Sallings bedste tilbud

29/07 - 2019 | Peter Bugge

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 1/2019

Skive, hovedbyen i Salling, er kendt for mange ting. Blandt andet den glimrende lokale Hancock-øl og skuespillerne Preben Kristensen og Ulf Pilgaard, der begge trådte deres barnesko i byen ved Limfjorden.

De færreste nævner dog nok golfklubben, når byens fortræffeligheder skal fremhæves. Og det er en skam, for det er faktisk en rigtig fin bane.

Som klub nummer 40 er Skive en af de ældre golfbaner i Danmark. Frederik Dreyer slog stregerne til de første seks huller, som blev indviet i 1973 og som således kunne fejre 45-års jubilæum sidste år. Hurtigt kom tre huller mere til, og da klubben forpagtede endnu et stykke kommunalt land på den anden side af Nørre Boulevard, kunne man i 2001 endelig kalde sig en ”rigtig” golfbane med 18 huller. 

Inden man kom så vidt, måtte klubben dog igennem en konkurs sidst i 70’erne, men de seneste mange år har økonomien været sund – ikke mindst takket være en fordelagtig forpagtningsaftale med kommunen, der ejer jorden.

Skive Golfklub lægger ud med tre tilforladelige huller uden de store dikkedarer. Der er masser af plads til at fyre løs med driveren – det gælder for øvrigt hele vejen rundt. 

Der er masser af træer, de fleste af dem mest til pynt. Dog ikke på 4. hul – helt fortjent banens sværeste. Her skal man fra gul tee over et par velvoksne stammer i drivet – jeg er med garanti ikke den eneste, der er kommet af med en dameøl på det hul. Det er for øvrigt også på fjerde hul, jeg får et mindre chok. På en stub lige ved fairway sidder nemlig en kongeørn og holder øje med mig. Først da jeg kommer helt tæt på, går det op mig, det er en meget livagtig skulptur – skabt og doneret af et af klubbens ældre medlemmer. Det bliver så første – og eneste gang, jeg kommer tæt på ”en fugl” på denne runde.

For godt nok virker Skive Golfklub ved første øjekast som en overkommelig opgave med sine brede fairways og åbne landskaber. Men man skal alligevel tænke sig lidt om – især omkring greens. De er stort set alle beskyttet af vandløb eller dybe bunkers. Samtidig er de ganske hurtige og skal læses ordentligt, hvis man vil undgå alt for mange putts på runden. Og bækken, der slanger sig gennem anlægget, giver lige sværhedsgraden et ekstra nøk opad. Den er for øvrigt kunstigt anlagt i to tempi for at afhjælpe dræningen. Et punkt man stadig har stor fokus på – og har fået så meget held med, at der nu kan spilles til sommergreens hele året.

Det er let at komme rundt på Skive Golfklub – der er ganske kort mellem greens og næste tee. Dog kræver det næsten et duelighedstegn som stifinder, da vi efter 8. hul skal under Nørre Boulevard for at spille de syv huller på den anden side af vejen. Skiltningen er sådan set fin nok, men man skal alligevel holde tungen lige i munden for at finde det rigtige teested.

Da vi er på besøg en halvkold sensommerdag, har vi stort set anlægget for os selv. Til gengæld er der masser af mennesker i restauranten efter runden. Formanden fremhæver da også det sociale liv som klubbens største styrke. 

Greenfee-gæster har haft lidt sværere ved at finde vej til klubben, men det har så småt ændret sig efter klubben etablerede en fritspilsordning i 2011 sammen med otte andre klubber. Og den årlige Skive Golffestival i uge 28 trækker år for år flere og flere gæster til klubben. Lokket af den særdeles gavmilde greenfee-pris på 50 kr hele ugen, men måske også af de fornuftige priser i restauranten. For godt nok er driften forpagtet ud, men det er klubben, der - mod et pasningstilskud - dikterer både åbningstider og prisen på drikkevarer, og de insisterer på, at regningen for en halv liter fadøl skal holdes på bare 25 kroner. Det skulle efter sigende være Danmarks billigste. Den pris er i sig selv grund nok til, at vi helt sikkert kommer igen – og så tager vi gerne en runde golf med i købet.

Derfor skal du spille den

Skive Golfklub er absolut ikke den mest hypede i Danmark, men er bestemt blandt de bedre baner i området.

Birdie

Meget velplejet bane, der især tester præcisionen i det korte spil. Og 25 kroner for en fadøl er altså en rigtig fin pris.

Bogey

Der er ikke huller, der virkelig skiller sig ud og som man altid vil kunne huske. De ligger lidt klemt, masser af out of bounds.


 

Skive Golfklub

Arkitekt: Frederik Dreyer (1973) og Lars Kristiansen (2001)

Type: Parkbane

Greenfee: 250 kr. (hverdage), 300 kr (weekend + helligdage)

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer