Genfind forelskelsen hos Linnebjerg Golf | Golf.dk

Genfind forelskelsen hos Linnebjerg Golf

31/07 - 2019 | Magnus Ankerstrøm

En mandag sommeraften genfandt jeg kærligheden til golf. Og så i Ølstykke af alle steder.

9-hullersbanen Linnebjerg Golf tilbyder på papiret ikke lige så meget som størstedelen af danske golfbaner. Hullerne er korte og klemt ind på et lille areal, klubhuset er et caféskur (et hyggeligt et af slagsen dog), flere af teestederne er måtter og udsigten er på ingen måde spektakulær.

Men stedet kan alligevel noget! Banen, klubben og Jan Linnebjerg (ja, skuespilleren kendt som Pyrus) formår at finde helt ind til kernen af, hvorfor man kan forelske sig i dette vidunderlige spil.    

Jeg har efterhånden spillet golf i 15 år, og undervejs stødt på alle dele af følelsesregistret fra stor frustration til ren glæde. Som altid går man og kæmper med et eller andet i spillet og svinget – og mandag aften var ingen undtagelse.

Jeg var egentlig bare taget til Linnebjerg Golf - lidt nordvest for København - for at slå en spand bolde eller to på deres driving range (20 kr. for en spand). Jeg bor kun 10 km derfra, og en varm sommeraften med hul i kalenderen bød på muligheden.

Ved ankomst mærker man straks den afslappede stemning og de ufine forhold. Der var klubmøde på terrassen, og den lette stemning smittede til at tage en runde golf. Jeg havde bare min bærebag, en hullet handske, en liter vand, og et par udtrådte sneakers. Men vejret og masser plads på banen lokkede til en hurtig solo-runde.

"Spil med det du har" - et koncept som helt naturligt kunne overføres til mit udstyr og beklædning ved besøget hos Linnebjerg Golf 

Det kan tælles på én hånd, hvor mange gange jeg har spillet en runde golf alene. Egentlig foretrækker jeg at spille sammen med andre, men oplevelsen hos Linnebjerg har givet lyst til mere.

Egentlig tror jeg, at de fleste kan spille banen med en kølle, et 7-jern, en pitch og en putter. Ingen par-5 huller, længste par-4 er 345 fra gul tee og et par af meget korte par-3 huller under 100 meter. Alligevel byder den på udfordringer, hvor især smalle og små greens samt et tricky hul 1 kan teste selv de bedste.

Det er dog ikke for banen, at du skal besøge Linnebjerg Golf – det er for stemningen. Og for den atmosfære, der kan opstå en sommeraften med verdens bedste spil.

Hos Linnebjerg er der plads til hygge og afslappet stemning på en helt klondikeagtig og jordnær måde. Omgivelser tillader en uformel tilgang til både spil og medspillere. Der er plads til alle, og helt bogstaveligt kan alle spille banen via Pay&Play til 170 kr. for voksne og 90 kr. for børn. Det er bestemt en fair pris, og det kan endda klares på mobilepay, når cafeen ikke lige er bemandet.  

Jan Linnebjerg, ejer/greenkeeper/golfentusiast, kl. ca. 20 ved hul 8 på vej ud for at vande banen på sin ATV. 

Vejret var godt, scoren god og greens fornuftige. Det var i sig selv nok til en god oplevelse, men det var atmosfæren der gjorde, at jeg genfandt forelskelsen. For hvad er federe end kunne slappe af, sænke skuldrende og lege sig rundt med en bold og et jern en sen, solrig sommeraften?   

Derfor skal du spille den

Hvis du vil opleve hvordan golf OGSÅ kan være uden stort anlagte huller, men med masser af hjertevarme samt ”back-to-basic og mand-bold-hul-fornemmelsen af golf.” 

Birdie

Prisen – og at banen med mange korte og smalle huller med små greens tester din præcision og jernslag. Det er ikke for fint – og stedet bringer dig lynhurtigt ned jorden, på den gode måde.

Bogey

Standen på især fairway kan hæves betragteligt med lidt klipning, og tee-stederne fortjener generelt også lidt pleje og græs frem for udslagsmåtter for at fuldende golfoplevelsen. 

OM Linnebjerg Golf – DGU ratet medlemsbane siden 2018

Arkitekt: Ukendt, måske mest Jan Linnebjergs egne ideer

Type: Pay&Play

Greenfee: 18 huller = 170 kroner (2x9 huller) Ingen tidsbestilling, kom som du er

  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer