Regelprøve | Golf.dk

Regelprøve

Velkommen til Dansk Golf Unions online regelprøve. Spørgsmål og svar er fra Golfreglerne 2019.

Der kan problemer med prøven med visse versioner af browseren Explorer. Prøv da evt. Chrome, Firefox eller Safari i stedet. 

Du skal i denne prøve besvare i alt 20 spørgsmål, som handler om de situationer, du kan komme i på en golfbane. Når du har svaret på alle spørgsmålene, vil du få besked om, hvilke spørgsmål du har besvaret forkert. Dernæst vil du blive bedt om at svare på de spørgsmål igen.

Når du har svaret rigtigt på alle spørgsmål vil en besked blive sendt til begynderudvalget i din golfklub, som nu kan se, at du har bestået regelprøven. Hvis du ikke er medlem af en klub, kan du sagtens tage prøven for sjov.

Sæt kryds ved det rigtige svar. Du kan søge hjælp i ”Golfreglerne Online” og andre Regelbøger.

Rigtig god fornøjelse med regelprøven.

Spørgsmål 1 af 20

Din bold ligger i en lille bunke sne på greenen. Du placerer bolden på nærmeste punkt for fuld lempelse, ikke nærmere hullet. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 2 af 20

Hvad er den generelle straf i slagspil?

Spørgsmål 3 af 20

Hvor mange bolde må man maksimalt bruge på en runde?

Spørgsmål 4 af 20

Du putter på greenen, og din medslagspiller passer flaget. Han får dog ikke flagstangen op i tide, og du rammer den tilfældigt. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 5 af 20

Under opstilling på fairway kommer du til at flytte bolden. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 6 af 20

En spiller finder sin bold i rough, men for at være sikker på, at det er hans bold, markerer han og løfter den. Han forsømmer dog at informere sin markør eller medslagspiller. Hvad er konsekvensen?

Spørgsmål 7 af 20

Da du dropper din bold, rammer den din medslagspillers jern på vej ned. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 8 af 20

En spiller har slået lige kort af greenen og tænker, han kan putte den ind. Et godt stykke fra linjen til hullet er hans eget nedslagsmærke - stadig uden for greenen. Spilleren reparerer mærket og putter. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 9 af 20

Hvor lang tid skal man minimum lede efter en bold, man har slået langt ud i roughen?

Spørgsmål 10 af 20

Efter du har indleveret dit scorekort, finder du ud af, at der på 17. hul er skrevet 7 i stedet for det korrekte 3 slag. Hvad er straffen?

Spørgsmål 11 af 20

Din bold ligger i en bunker. Før du slår, mærker du lige efter om sandet er vådt nedenunder. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 12 af 20

Hvornår er en bold på greenen?

Spørgsmål 13 af 20

Din bold er landet i en græsbunke, der skal fjernes senere. Hvad gælder i slagspil?

Spørgsmål 14 af 20

Din bold ligger på greenen, og du vælger at putte, selvom flaget ikke er fjernet fra hullet. Dit putt går i. Tæller det?

Spørgsmål 15 af 20

Hvor lang tid bør man i følge Golfreglerne maksimalt bruge på at udføre sit slag?

Spørgsmål 16 af 20

En spiller slår sin bold fra tee ud i roughen og erklærer, at han vil spille en provisorisk bold. Det første slag udførte han med sin driver, men denne gang vælger han et 3-jern. Hvad er straffen i slagspil?

Spørgsmål 17 af 20

Din bold er på greenen. Foran ligger der friske blade fra et træ. Dem vælger du at fjerne. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Spørgsmål 18 af 20

Efter dit slag fra teestedet ligger din bold i en vandpyt. Hvad kan du gøre?

Spørgsmål 19 af 20

Du har slået din bold ind i en skov. I leder alle, men bolden er ikke til at finde. Hvad nu?

Spørgsmål 20 af 20

Under en runde er der ventetid på 8. tee, mens der er god plads bagved. En spiller har lige spillet 7. hul færdigt og beslutter sig for at udnytte ventetiden ved at øve sig i at chippe nær 7. green. Hvad er konsekvensen i slagspil?

Tillykke du har svaret rigtig på alle spørgsmål.

Hvorfor tog du prøven?

Du har svaret rigtigt på af 20 spørgsmål

Tak for din besvarelse.

Desværre svarede du ikke rigtig på alle spørgsmål. Tryk på knappen "prøv igen", for at svare på de spørgsmål, som du ikke havde rigtige.

Du skal huske at svare, inden du fortsætter.