Taylormade introducerer drivere med et twist | Golf.dk
Taylormade M3

Foto: Taylormade

Taylormade M3

Foto: Taylormade

Taylormade M4

Foto: Taylormade

Taylormade M4 D-Type

Foto: Taylormade

Taylormade introducerer drivere med et twist

04/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Dustin Johnson, Tiger Woods, Jon Rahm, Rory McIlroy og Jason Day rammer i reglen bolden i midten af køllehovedet, men skulle det hænde, at der kommer et træf på enten hæl eller tå, er der i fremtiden hjælp at hente. Taylormade har introduceret deres nyeste drivere, og frem for at love gigantiske landvindinger når det kommer til længde, er det primære fokus lagt på tilgivelse og korrektion af fejl.

Modellerne M3 og M4 kommer begge med Twist Face, hvilket gør slagfladen lettere asymmetrisk., noget der dog ikke kan ses ved adressering. Ved at studere svingmønstre mener Taylormade at have fundet en måde at afhjælpe klassiske mishits. Boldtræf på hælen vil få en lavere udgangsvinkel med mindre spin, mens et træf på tåen vil give en højere flugt, som starter længere i højre. Taylormade mener, det vil resultere i mindre slice (hæl) og hook (tå) og give flere slag fra fairway.

Twist Face er ikke den eneste nye teknologi i driverserien. Den såkaldte Speed Pocket bag slagfladen er blevet videreudviklet og har fået navnet Hammerhead Slot. Hulrummet er blevet inddelt i sektioner, med forskellige funktioner, hvilket har gjort det muligt at gøre det 22 procent længere end på tidligere modeller. Det giver et større sweetspot ligesom det har ført til en endnu tyndere slagflade for højere ball speed.

Den sorte krone af carbon har i tidligere modeller været komplementeret med hvid maling nær slagfladen, men på de nye modeller er det ændret til sølvgrå.

M3 driverne (460 og 440 cc) er udstyret med to 11 grams vægte, som giver langt over 10.000 justeringsmuligheder. Det gælder ikke M4, som er skabt for maksimal tilgivelse med et lavt tyngdepunkt langt tilbage i køllehovedet. Den type drivere leder normalt til en dyb lyd ved træffet, men ved at manipulere med sålen er Taylormade nået frem til en højere tone, som skulle være mere appellerende. D4 kommer også i en D-Type, som promoverer en draw og en højere boldflugt.

Driverne er til salg midt i februar. M3 kommer til at koste 500 dollars. Prisen for M4 er 430.

Driverne er ikke det eneste nye på køllefronten. Både M3 og M4 kommer også som faiwaykøller og hybridkøller.  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer