Rasmus Højgaard og Mark Haastrup banker på til top-10 | Golf.dk
Mark Haastrup har allerede spillet med om sejren i to af årets turneringer på challengetouren. Måske får han en ny mulighed for at løfte et trofæ i weekenden.

Foto: Getty Images

Rasmus Højgaard og Mark Haastrup banker på til top-10

06/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sæsonen på challengetouren er stadig i den indledende fase, men allerede kan man spore tendenser. En af dem er at finde Rasmus Højgaard og Mark Haastrup langt fremme i stillingen uge efter uge.

Således også i Swiss Challenge, som startede torsdag på Golf Sempach. Haastrup ligger nummer fem på pengelisten efter en andenplads og en femteplads; 18-årige Højgaard er på 11. pladsen blandt andet takket være en andenplads og en niendeplads.

I Schweiz lagde de begge ud med en runde i 67 slag, hvilket giver del i 12. pladsen. De har fire slag op til Kim Minkyu og Daniel Suchan i spidsen for det 156 mand store felt.

Det tæller hele 11 danskere, som slap vidt forskelligt fra første møde med banen i Luzern.

Nicolai Højgaard kunne ikke måle sig med sin tvillingebror, men ikke desto mindre er 69 slag, to under par, et fornuftigt udgangspunkt at arbejde videre fra. Han er på en delt 38. plads, et slag foran Christian Gloët på 55. pladsen, som endnu ikke har klaret et cut på challengetouren i 2019.

På den forkerte side af cutgrænsen finder man de rutinerede kammerater Jeppe Huldahl og Lasse Jensen. Begge spillede banen i par og er på 70. pladsen.

Martin Leth Simonsen er nummer fire på pengelisten, men på første runde kunne han ikke leve op til storspillet fra først på sæsonen. Simonsen lavede en eagle og tre birdies, men alligevel løb scoren op i 72 slag. I +1 deler han 85. pladsen med Nicolai Tinning.

Uden for top-100 finder man Marcus Helligkilde i +2, Martin Ovesen i +3 og Benjamin Poke i +4.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer