PGA of America har sørget for lækkerier på Kiawah Island | Golf.dk
PGA Championship begynder torsdag eftermiddag.

Foto: Getty Images

PGA of America har sørget for lækkerier på Kiawah Island

19/05 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

The Masters fordeler i reglen de største navne ligeligt ud over startlisten. Sådan er det ikke i årets anden major. Til PGA Championship er de tunge skyts sat i bold med hinanden, og det betyder, at sendingen fri Kiawah Island er turboladet allerede fra torsdag.

Årets anden major indledes klokken 13.00 dansk tid, og efter en blid opvarmning går den første stjernebold på banen 14.22. I løbet af de følgende seks timer vil de største navne med jævne mellemrum bliver sendt af sted i grupper af tre. Her er de ni mest interessante starttider til åbningsrunden.

14.22 - Viktor Hovland, Lee Westwood, Xander Schauffele
Ingen af de tre har vundet en major, alle har kvaliteterne. Alle tre ligger også til at kvalificere sig til årets Ryder Cup.

14.33 - Rory McIlroy, Brooks Koepka, Justin Thomas
Verdens nummer syv, 13 og to har alle prøvet at vinde PGA Championship. Mens Thomas må forventes at være med i toppen søndag, er der større usikkerhed omkring medspillerne. Koepkas skadesproblemer fortsætter med at holde ham tilbage, og selvom McIlroy vandt for to uger siden på PGA Touren, mangler han stadig at lægge sine startvanskeligheder i majors bag sig. 

14.44 - Hideki Matsuyama, Bryson DeChambeau, Collin Morikawa
Vinderne af The Masters, sidste års US Open og den forsvarende mester i PGA kan kun blive en stor fornøjelse at følge. 

18.52 - Max Homa, Abraham Ancer, Sam Burns
På eftermiddagsholdet kan man stifte bekendtskab med nogle af de fremadstormende spillere. Efter sin sejr i Los Angeles tidligere på året er Homa for første gang i top-50 i verden, men han er den dårligst rangerede spiller i sin bold. Burns er fremme som nummer 36 efter en sejr og en andenplads i sine to seneste turneringer, og efter to top-10 placeringer i træk er mexicaneren Ancer fremme som nummer 19, hans bedste placering nogensinde.

19.09 - Phil Mickelson, Jason Day, Padraig Harrington
Jason Day er kun 33 år, så det er egentlig alt for tidligt at placere ham i gruppe med andre tidligere mestre, som alle holder af at se; den slags spillere, som man kun kan håbe - ikke forvente - noget stort fra, men der har ikke været mange lyspunkter på det seneste for den skadesplagede australier. Han blev dog delt nummer fire i den seneste udgave af PGA Champioship, så måske kan han alligevel overraske positivt.

19.20 - Rasmus Højgaard, Adam Hadwin, Branden Grace
Højgaards debut i PGA Championship kommer efter tre missede cuts i træk. Han missede også cuttet i US Open sidste år, hans hidtil eneste start i en major, men selvom optakten ikke har været ideel, har den 20-årige dobbelte vinder på europatouren alle egenskaberne til at levere et flot resultat, hvis han får spillet til at klikke.

19.25 - Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Patrick Reed
Igen tre spillere, som forventes at være med på Whistling Straits til Ryder Cup. Reed er den eneste med en majortitel, men alle har de været med fremme i kampen om sejre flere gange. Især for Rahm, verdens nummer tre, er spørgsmålet hvornår - ikke om - han vinder en major. I den stærke vind på Kiawah Island bliver kontrol med de lange jern afgørende, og i den afdeling hører den store spanier til blandt de absolut bedste. 

19.58 - Jordan Spieth, Will Zalatoris, Webb Simpson
Spieth var helt ude i tovene, og nu er han helt tilbage. Efter 10 turneringer i 2021 har han hentet syv top-10 placeringer inklusiv sejren i Valero Texas Open. Zalatoris blev nummer to i The Masters, og til trods for, at han endnu ikke teknisk set har et kort til PGA Touren, er han en af tourens mest stabile top-performere. Når snakken går på stabilitet, er det også svært at komme uden om verdens nummer 10, Simpson.

20.09 - Dustin Johnson, Sergio Garcia, Shane Lowry
Dustin Johnson har været langt fra sit bedste, siden en skuffende finalerunde for tre måneder siden i Genesis Invitational kostede ham chancen for sejren. Han missede cuttet i The Masters, men Ocean Course burde være en ideel bane til at genfinde formen på for verdens nummer ét. 

Se hele startlisten her

User Comments:

 • Lær Kiawah at kende

  19/05 - 2021 |

  Se Robert Redfords film "Legend of Bagger Vance" med bla. Charlize Theron, Will Smith og Matt Damon, hvor en del af spillet foregår på Kiawah Island

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,740,236
 • Unique Visitor:195,926
 • Registered Users:171,151
 • Unregistered Users:31,739
 • Blocked Users:12,484
 • Published Nodes:16,663
 • Unpublished Nodes:331
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.204.2.146
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:717
  • This week:11,714
  • This month:56,947
  • This year:3,741,105