Nyt handicapsystem i 2021 - send flere scores | Golf.dk
Husk at indlevere scorekort, så du kan få et så retvisende handicap som muligt.

Foto: Ulrik Jantzen

Nyt handicapsystem i 2021 - send flere scores

01/07 - 2020 | Dansk Golf Union

Danske golfspillere opfordres til at indlevere flere scores i GolfBox.

Spillerne skal nemlig have nyt handicap i 2021, når det verdensomspændende Handicapsystem træder i kraft i Danmark. 

Men det nye handicap bliver ikke trukket ud af den blå luft. Det kommer til at basere sig på de scores, du har i dit scorearkiv, når vi skifter til januar 2021. 

Jo flere scores, jo mere præcist bliver det fra starten af.

- Lige nu kan vi se, at 71 procent af de danske golfspillere har afleveret tre eller færre scores i 2020. Det er for få, udtaler Nick Hüttel, handicapkonsulent i Dansk Golf Union.

Alle spillere opfordres derfor til resten af året at få indtastet alle scores for alle spillede, private runder, høje som lave, fra 9 huller eller 18 huller. Det gør du ved at vælge at spille dem som EDS runder.

I det nuværende system har dit handicap måske fulgt med dig i lang tid og bliver i manges tilfælde sjældent justeret. Når det sker, er det alene det seneste scorekort, der påvirker handicappet enten meget lidt op, noget ned, eller slet ikke, hvis du er i bufferzonen. 

I det nye system er handicappet et gennemsnit af de seneste scores, som kan regulere handicappet næsten frit op og ned. Dit handicap er et billede af din generelle spillestyrke, eller hvad du forventeligt kan spille til på næste runde, hvis det går godt - ud fra hvad du senest har præsteret. 

Da der er tale om et gennemsnit, er der derfor brug for en større mængde nutidige scores, for at det giver mening at tage et gennemsnit af de bedste. 

Dit handicap bliver således fra 2021 et gennemsnit af de 8 bedste ud af de 20 seneste handicapresultater. Har du ikke 20 scores, tages et gennemsnit af færre scores.

 

Beregningsmetode og overgangen

Når en score i 2021 indtastes i handicapsystemet, omregnes stablefordpoint og/eller brugte slag til et såkaldt handicapresultat ved hjælp af selve scoren og banens sværhedsgrad (Course Rating). Handicapresultatet fortæller, hvilket handicap du reelt har spillet til på dagen, og det indgår fremover i dit scorearkiv. Herefter giver det jo intuitiv mening, at dit handicap er gennemsnittet af det du for nylig har spillet til, når det er gået bedst. 

Når en ny score indtastes, beregnes handicapresultatet (det du har spillet til på dagen), og den erstatter den ældste i det løbende arkiv over 20 scores, hvorefter et nyt gennemsnit af de 8 bedste udregnes. 

Hvis den indtastede score er blandt de 8 bedste, får du nyt handicap. Hvis ikke, sker der oftest ingen ændring, og du skal derfor ikke bekymre dig for at aflevere en dårlig runde, da den ikke forhøjer dit handicap med det samme. 

Når vi skal have det nye handicap i 2021, henter DGU alle scores fra dit scorearkiv fra 2018 til 2020. Alle disse omregnes til handicapresultater efter den nye metode, og dit nye handicap bliver dermed baseret på dine egne præstationer i en ikke alt for fjern fortid. 

Det siger sig selv, at jo nyere dine scores er, jo mere retvisende bliver dit nye handicap fra en start.

Derfor bør du få indtastet så mange scores som muligt fra alle dine runder resten af året.


 

User Comments:

 • Hdc under 4,5 til den nye sæson 2021

  15/09 - 2020 | Sonny Kyrner

  Jeg er meget nysgerrig om man nu fra den nye sæson bliver reguleret, hvis man er under hdc 4,5? Så man efterfølgende også reguleres pr. runde man spiller, som alle spillere over hdc 4,5? Nogen der er helt sikker på hvilke regel som gælder her?

 • Regulering at nyt hcp ved klubskifte

  10/09 - 2020 |

  Da jeg lige har skiftet klub, har jeg kun 6 score i mit arkiv. Vil det nye hcp, kun bliver udregnet fra disse score eller vil score fra min tidligere klub også tælle med i beregningen?

 • Er nedenstående rigtigt?

  05/09 - 2020 |

  Dit handicap bliver således fra 2021 et gennemsnit af de 8 bedste ud af de 20 seneste handicapresultater. Har du ikke 20 scores, tages et gennemsnit af færre. Hvis man har afleveret eks. 16 Er det så et gennemsnit af de 16 indleverede?

 • @Jesper Pathuel

  31/08 - 2020 |

  du har helt ret Jesper Pathuel. deres side er lavet i det ældgamle system ASP.NET det er helt uacceptabelt. bare det at komme ind på golf.dk tager en evighed. de fortælle så at man skal slette alle sine cookies (LOLLLLLLLL) jeg er IT-mand og har været det i ca. 40 år, det hjælper naturligvis ikke en dyt at slette sine cookies. enten må de lave systemet om, eller også skal ALLE golfklubber Boycutte gollfbox og vælgeet at de andre fremragende og lynhurtige systemer

 • tak for god info - kode til excel ark

  16/08 - 2020 |

  Hej Jeg har nu prøvet at sætte min scores ind for 2019 og 2020 i regnearket og fået en meget bedre forståelse for systemet. Jeg vil gerne rette lidt til i arket så jeg kan bruge til eget brug og til at kunne simulere hcp - Kan i give mig denne kode.

 • Handicap regulering

  09/08 - 2020 | Kjeld Plesner Davidsen

  Jesper P skriver den 3107 nogle kommentarer, sikken en humørbombe. Jeg har bestilt en tid til mandag det brugte jeg 2 min på, jeg indberettede scores fredag det brugte jeg 4 min på, Jeg er naturligvis også kun 75 men jeg hjælper gerne Jesper, så får han muligheden for at spille 9 huller på den tid det tager ham at indberette og bestille tid. Hav en skøn dag mvh Kjeld Plesner Davidsen

 • Ikke alle handicaps vil stige

  07/08 - 2020 | Niels Pein

  For folk der har været gode spillere tidligere, men nu er på vej op i handicap, og som ikke får spillet ret mange runder, ser det ud til, at der vil være en træghed i det nye system, så man for det første bliver sat ned, og for det andet kommer til at hænge med et for lavt handicap nogle år endnu. For hvis man har færre end 20 scores i arkivet, bliver der taget gennemsnit af færre end 8, og så vil ovennævnte type spillere blive ramt af de få gode runder de kunne præstere for 3 år siden, uden at alle de dårlige runder siden da tæller noget særligt. Jeg har f.eks. 14 scores i mit arkiv. Hvis jeg ikke afleverer flere, vil jeg blive sat ned fra 9,0 til 8,5, selvom jeg på det seneste har spillet dårligere og dårligere. Hvis jeg afleverer 2 mere vil jeg bevare mit handicap, og kun hvis jeg afleverer endnu flere vil jeg muligvis blive sat lidt op. Hvis jeg afleverer 6 mere og de alle er ringe - maks. 29 points - så vil jeg komme op i 9.6 i år, og det nye system vil give mig 10,4. Ikke nogen stor stigning, i betragning af at jeg i så fald ville have spillet til hcp ca. 17 hele året. Så jeg tænker at gå lidt på træningsbanen, så jeg med lidt held kan spille til det lidt for lave handicap, som det nye system vil give mig det første lange stykke tid. Så ja: Se at få afleveret nogle flere scores, for ellers kan handicappet blive lidt skævt næste år.

 • Indberetning af scores fra udlandet

  04/08 - 2020 |

  Jeg er både medlem af en dansk og en svensk klub. For at opretholde et retvisende handicap indberetter jeg min scores begge steder. I Sverige kan jeg indberette mine danske scores via golf.se. I Danmark skal jeg aflevere kort med mine svenske scores til klubbens sekretariat - hvorfor kan det ikke gøres elektronisk som i Sverige?

 • Digital indberetning

  01/08 - 2020 |

  @Nick Hüttel det glæder mig at høre, så kan jeg med god samvittighed forsætte med at indberette direkte i GolfBox APP'en....... uden pap kopi. Syntes der burde gøres noget for at sprede muligheden, kunne helt sikkert få flere til at indberette scores..... Det er smart og enkelt!

 • Det virker jo ikke for Golf.dk

  31/07 - 2020 |

  Det tager jo en halv formiddag at booke en tid. At indberette scores har jeg opgivet

 • Nyt handicapsystem

  27/07 - 2020 |

  Hvad gør man ved det ret store antal spillere, som kun indberetter få eller slet ingen scores.

 • Opdatere indrapportering

  26/07 - 2020 |

  Jeg vil lige først undskylde....... jeg er ny i denne golf verden, så ha lige det i tankerne når i læser mit indlæg :-) Jeg syntes det er super der kommer et nyt og mere internationalt handicap beregnings system. Men det kan simpelthen ikke være rigtigt at et stykke pap er den bedste måde at registrere scores på! Det er nok ikke måden at få flere til at indberette flere scores. Så fjern reglen med at pap scorekort skal opbevares........ acceptere scores indrapporteret fra Golfbox APP'en, åben for APP's som GLFR så score kan indberettes direkte...... vi er i 2020, og der er rigtig meget omkring traditioner og golf jeg også sætte pris på....... Men der er brug for en digital opdatering :-)

 • Sigtet med Handicapsystemet

  20/07 - 2020 |

  Meningen med det nye handicapsystem er, at alle har et retvisende handicap. Det er naturligvis også sigtet med det nuværende. Da det nye handicapsystem er et gennemsnitssystem, kræves der så mange scores som muligt - gode og dårlige - for at give et retvisende handicap. Så hvor kulturen i dag måske kan udtrykkes som "de gode scores over 36 point SKAL afleveres, men dem, hvor jeg ligger i bufferzonen betyder vist ikke så meget" - så kan den fremtidige kultur udtrykkes " når man har spillet en runde golf med det formål at gøre sit bedste, så afleveres scoren bagefter". Alle scores betyder noget i et gennemsnitssystem.

 • Handicap med mere

  20/07 - 2020 |

  Grundlæggende: Til handicapformål omregnes scoren for hver runde i det nye system til et Handicapresultat - dvs. det handicap, du spillede til på runden. Eksempel: Bane: Par 72. Course Rating 71,9. Slope Rating 126 (standardbane er 113). Spillers Handicap: 14,8. Spillehandicap iflg. konverteringstabel: 16 slag. Point for runden: 34. Formel for at beregne Handicapresultat: (72+16-(34-36)-71,9) x 113/126 = 16,2. Du havde handicap 14,6, men du spillede altså til Handicap 16,2. Det er Handicapresultaterne for hver runde, der fremover sættes ind i spillerens scorearkiv. Dit Handicap beregnes som et gennemsnit af de 8 bedste af de 20 seneste runder. Man tager altså ikke gennemsnittet af alle de runder, du nogensinde har spillet, idet det antages at de 20 seneste er repræsentative for din aktuelle spillestyrke. For at imødekomme, at der er en vis variation i vores resultater, bruger man kun de 8 bedste, idet man antager, at gennemsnittet af disse reelt set viser dit retvisende handicap - det, du normalt kan spille til. Der findes flere detaljer her - https://www.danskgolfunion.dk/artikel/udregning-af-whs-handicap - , hvor man også i et eksempel-regneark kan indtaste sine seneste 20 scores og se en simulering af sit nye handicap. Som du kan se - Peter Braüner - så kan man ikke bruge din beregningsmetode til at få et korrekt resultat. NB! Alle beregninger foregår automatisk i Golfbox, så i sidste ende skal man blot kende sit handicap, finde de tildelte slag på konverteringstabellen, spille en runde, aflevere/indtaste sit scorekort - og så fortsætte med at spille og gentage rutinen med at indtaste scorekort efter hver runde.

 • Øhh, hvad forstås der lige ved et "gennemsnit" ??

  20/07 - 2020 | Niels Greve

  "Herefter giver det jo intuitiv mening, at dit handicap er gennemsnittet af det du for nylig har spillet til, når det er gået bedst." ?? -nej, det giver INGEN mening! - et handicap bør vel altid være gennemsnittet af det man har spillet til, UANSET hvordan det er gået!

 • ALLEs hcp stiger

  20/07 - 2020 | Johnny Daugaard

  ... eller man kunne sige, at INGEN får et lavere hcp. Det ligger i naturen i det nuværende system, hvor resultater bedre end nuværende hcp reguleres meget stærkt; mens resultater ringere end nuværende hcp reguleres med "forsinkelse". Derfor er der statistisk set ingen chance for at det nye hcp-system som prioriterer gode og dårlige resultater på lige fod (gennemsnit) vil resultere i lavere hcp. Hvem har glæde af dette .... det har jeg!!! jeg går ofte bag ved en 4-bold med samlet hcp på under 100 med udspil fra gul tee; men hvor der spilles i alle hjørner af banen. Så det nye hcp-system giver lavere ventetid på banen. Det kan ikke undgås.

 • handicap

  20/07 - 2020 |

  Bare så jeg er helt med. Hvis jeg lige nu tog mine 8 bedste scores siden 2018 er gns. 33. Vil det sige at mit hcp i 2021 vil stige med 3 ? På den måde vil vel 90% af alle spillere stige i hcp? Eller hvis jeg tager de seneste 20 runder (er det det man gør?) er gns. 29 og vil jeg dermed stige 7 i hcp ?(eller er der et max på 5?). Er det virkelig sigtet med systemet at de fleste skal op i hcp?Eller har jeg misforstået noget.

 • WHS handicap i Golfbox

  20/07 - 2020 |

  Ivan - se indlægget fra 7.7. "Der kommer flere informationer" længere nede i strengen.

 • WHS handicap i Golfbox

  19/07 - 2020 |

  Jeg vil foreslå i beregner WHS handicap som det ville være hvis vi skifter i morgen, og viser det på scorekort siden i Golfbox. Det vil gøre at vi alle kan begynde at forholde os til de nye beregninger.

 • Handicapgrænse på 36 i klubber

  14/07 - 2020 |

  Realitet: Det er helt klubbernes egen afgørelse at sætte begrænsninger. DGU spurgte maj 2019 alle klubber om deres begrænsninger, da den øvre automatiske grænse på 36 i HCP jo ikke eksisterer fra 2021 - da er den 54. (85 klubber ud af 200 klubber svarede). En svarprocent på 43 kan godt bruges til en god indikation - lad os kalde det repræsentativt i denne sammenhæng. 37% af klubberne har ingen begrænsninger, 10% af alle har begrænsning på 36 hverdag og weekend. 63% har begrænsninger på 46-54 (10% af disse dog 36 i weekend). Konklusion: Ganske få klubber har begrænsninger på 36, så de fleste klubber har i realiteten ikke nogen begrænsninger for de spillere, som føler sig godt tilpas med at spille andre baner end deres hjemmebaner. Begrænsningen på 36 stammer fra en anden baggrund, og det nye handicapsystem vil sikkert give anledning til at overveje de grænser, man måtte have.

 • Hcp i grænseområdet

  14/07 - 2020 | Michael Barrett Boesen

  Hvad sker der for spillere i grænseområdet omkring hcp 36 og mulighed for at spille på andre baner med en grænse på f eks 36. Det kan ændre sig fra gang til gang om de må spille på andre baner. Bliver der lavet om på reglerne for hvornår man må spille på baner med begrænsning?

 • Nybegyndere - og færre end 20 scores

  13/07 - 2020 |

  Systemet har en tabel til at beregne Handicap ved færre end 20 scores (som omregnes til Handicapresultater (HR)). Eksempler-uddrag af tabel: Ved 1-3 scores tages det laveste HR og fratrækkes 2,0. F.eks. laveste HR 48=Handicap 46, Ved 6 scores tages gennemsnit af 2 laveste HR og fratrækkes 1,0. Ved 9-11 scores - gennemsnit af 3 laveste HR. Ved 15-16 - gennemsnit af 5 laveste HR.

 • 20 runder alle med 30 stableford point - CAP

  13/07 - 2020 |

  Der kan knyttes et par kommentarer til dette. Først: I en sådan situation er det ganske klart at Handicappet er for lavt - hele tiden - da der på intet tidspunkt spilles i nærheden. Tænker, at det er en tænkt situation, at det fortsætter, da Handicappet jo løbende tilpasses opad. MEN - her træder det nye systems CAP til (når man har 20 runder). Systemet har en Hard Cap - en maksimal overgrænse for stigningen i et Handicap. Det bliver ikke detaljeret her, men Handicappet kan ikke ved de automatiske beregninger stige mere end 5 over det Laveste Handicap, man har haft inden for de seneste 365 dage. Eksempel: En spiller har inden for det seneste år haft et Laveste Handicap på 20,0. Når de stigende scores fortsætter opad, begrænses stigningen i Handicap på et tidspunkt til 25,0 (svarende til HardCap). Spillerens Handicap kan nu ikke stige yderligere før det Laveste Handicap ændrer sig, og det vil det gøre i takt med, at tiden går, og det er mere end et år siden, spilleren havde et Handicap på 20,0.

 • Regneark, herunder CBA

  13/07 - 2020 |

  Først en afklaring af begreber: CBA (Computed Buffer Adjustment) afløses i det nye system af PCC (Playing Conditions Calculation). Samme funktion - at justere for unormale forhold. Indtastes i feltet PCC i det nævnte regneark - MEN - med omvendt fortegn. Så CBA +1 indtastes i PCC felt som -1, CBA -1 som 1, osv. Regnearket: Spiller du ofte samme baner, kan du indtaste grundværdierne Par, CR og Slope som Valg 1 og 2. Det letter indtastningen af díne scores, som ved Tee Valg 1/2 autoudfylder værdierne. Handicap Index (eller blot Handicap): Det Handcap, du havde, da runden startede, dernæst de opnåede point og evt. PCC. Kolonneoverskriften "Handicap Score" burde være "Handicapresultat - det bliver rettet til. Capped vender vi tilbage til i et andet indlæg.

 • Nyt handikap - efter 20 runder alle med 30 stableford point

  09/07 - 2020 |

  Bjarne Møller, svaret er afhængig af flere faktorer, men i store træk vil dit nye handikap bliver ca. +6.0 højere med nye WHS efter du har spillet 20 tællende runder alle med 30 stableford. Du skal reelt spille 40% af dine runder (8/20) i gennemsnit på 36 stableford point for at holde dit handikap med WHS.

 • CBA korrektion ?

  09/07 - 2020 |

  Hvor bliver CBA for de enkelte runder indtastet i dette DGU regneark for beregning af nyt HCP efter det nye WHS.

 • Nybegyndere

  09/07 - 2020 |

  Hvordan beregnes det nye handicap, hvis en nybegynder ikke når at aflevere 20 scorekort inden 1.1.2021?

 • Spille alene

  08/07 - 2020 |

  Scores, hvor man går alene, kan ikke være tællende i dag eller i fremtiden. I dag er formuleringen "scoren skal være godkendt af en godkendt markør". Efter formuleringen i det nye system "skal runden være spillet i selskab med mindst én person, som også kan virke som markør" (og skal overholde Golfreglerne). En Markør er defineret i Golfreglerne, herunder at handicapudvalget kan fortælle spillerne hvordan de kan vælge en markør. Det var en lang tilgang til at sige: Aftal med dit handicapudvalg, hvem du bruger som markør (en der spiller/en der blot går med). Man kunne dog forestille sig, at de også ønskede et antal scores, spillet sammen med andre for at få en følelse af hvad der "et retvisende handicap".

 • Der kommer flere informationer...

  07/07 - 2020 |

  Der kommer i sensommeren flere informationer om det nye handicapsystem, rettet mod golfspilleren. I øjeblikket går indsatsen på at få uddannet handicapudvalgene. Men omkring 1. september får vi mulighed for at vise en simuleret virkelighed i Golfbox til alle spillere, hvor de kan se, hvordan deres nye handicap ville se ud, baseret på deres aktuelle scorearkiv, hvis vi skiftede på den dag. Tanken er at forberede overgangen, men også at give mulighed for evt. at påvirke denne status ved at indlevere flere scorekort. Der kan naturligvis ikke køres to samtidige aktive og forskellige beregningsmodeller i Golfbox - derfor denne simulering. Der kommer mere information, når vi nærmer os.

 • Nyt handicap

  06/07 - 2020 |

  Hvor meget vil handicappet flytte sig, hvis man f.eks. afleverer 20 scorekort, med en gennemsnitsscore på 30 point ?

 • Længde på drives

  05/07 - 2020 |

  Jeg er 61 år, har spillet golf i tre (sporadisk pay and play 6-7 år før det) Jeg troede naivt, da jeg meldte mig ind i en klub og spiller to-tre gange om ugen, at jeg ville få et mærkbart længere drive. Lige nu ca 180 m i carry. En sølle forbedring på 30-35 m vil jeg tro. Havde en forventning at nå over 200. Er det bare sådan, at fysikken/alderen er imod mig. Har "de unge" ganske enkelt den fjeder i kroppen, som jeg ikke har? Ser man på en som Phil Mickelson, har han rundet de 50, men har jo stadig længden som i de unge år. Er der noget om snakken, når de siger at man skal begynde som 8-10 årig eller yngre? Eller er de, som lever af sporten de"få udvalgte"; altså nogen, der har medfødt talent, mens langt de fleste af os ikke har.

 • Handicap index og WHS-regneark

  05/07 - 2020 |

  Poul Hansen - du har ret i at det ikke er verdens mest pædagogiske regneark. Der mangler simpelthen en vejledning til brug, og man kan ikke gennemskue beregningerne fordi beregningscellerne er beskyttet med kode. Handicap Index er dit beregnede handicap med decimaler (fra golfbox), mens dit spillehandicap er det antal ekstra slag som du får på en bestemt bane og fra et bestemt teested. Jeg vil mene, at man kan beregne resultatet for 9 huller på to måder: 1) ved at anvende halve værdier for par, SPH og course-rating og antal stablefordpoint over/under 18, mens slope er samme værdi. I eksemplet i tidligere artikel giver det følgende: (36+8-(15-18)-36,5)x113/131 = 9,06 som så skal ganges med 2 for at få tallet for 18 huller, dvs. 9,06x2 = 18,1. 2) ved at lade som om der er spillet 18 huller med det dobbelte antal stablefordpoint, og så bare anvende formlen som den er. De to måder er blot mine formodninger - mon ikke der vil komme nærmere information om den korrekte måde at regne det på? Regnearket kan vist ikke bruges til 9 huller - så vidt jeg kan se.

 • Indlevering af Scores

  05/07 - 2020 | Erik Hvid Jensen

  Hej. Jeg spiller ofte alene. Bliver der mulighed for at inlevere score når man går for sig selv eller 'kun' når jeg sælden gang går sammen med nogen?

 • Regulering på 9 huller

  04/07 - 2020 |

  Det fremgår ikke hvordan man beregner Whs handicap på 9 huller, og i det regneark der henvises til i artiklen om whs beregning, bruges et begreb "Handicap Index", som jeg ikke kan genkende eller finde ud af hvad betyder. Er der nogen der kan gøre mig klogere på disse ting?

 • Formler til beregning

  04/07 - 2020 |

  Henning Andersen, du kan se beregningerne her: https://www.danskgolfunion.dk/artikel/udregning-af-whs-handicap

 • Regulering ved 9 huller.

  04/07 - 2020 | Beth Jørgensen

  Jeg syntes ikke det ville give en fair regulering, hvis jeg også indberetter når jeg kun spiller 9 huller, idet jeg meget ofte spiller meget bedre på de første ni, end de sidste. Det vil give mig et handicap jeg faktisk ikke kan spille til, hvis jeg skal spille 18 huller.

 • Formel for beregningen?

  03/07 - 2020 |

  En gammel matematiker som mig kunne da godt tænke sig at se en formel for den beregning, der ligger til grund for det såkaldte handicapresultat. Med andre ord: Hvad er gennemsnittet af et streget hul? Som spiller gør det nye handicapsystem det umuligt for mig at gennemskue om mit handicap er korrekt beregnet - det kunne jeg da i det mindste med det gamle system...

 • Hvorfor?

  03/07 - 2020 |

  Man kan snildt fortsætte med at dyrke golf udelukkende på hobby og hyggeplan. Hvis man aldrig på nogen måde skal måle sig mod andre eller spille om præmier, øl, opvask, så har man jo ikke brug for et handicap. Handicappet bruger vi til at kunne konkurrere fair og mod andre, så vi ved om du skal have 10, 20 eller 30 slag mere end din modstander eller medspiller. Handicappet giver os så at sige muligheden for at finde "den rigtige vinder", baseret på de aktuelle evner. Hvis ikke vi ved noget om dine evner på golfbanen (dvs. at du ikke løbende har indleveret scorekort, der fortæller noget om det), så kunne du jo komme til at vinde konkurrencen på et forkert grundlag. Så, resumé: Handicappet bruger vi, når vi skal spille om noget på en fair måde mod andre. Derfor ønsker vi et retvisende handicap.

 • Hvorfor?

  03/07 - 2020 | Karl Pedersen

  Jeg troede ðet var en hobby at spilli golf? Nu skal jeg efterhånden bruge timer på scorekort for at opnå det fojættede ega-handicap, som giver mig mulighed for at spille med i klubbens arrangementer. Eller jeg spiller bare golf og er så nok i mig selv! Tak DGU. Hilsen Karl Pedersen

 • Mulighed for at aflevere flere scores - Gruppe 1 (under hcp 4,5)

  02/07 - 2020 |

  Læs tidligere artikel om forbedrede muligheder for at indlevere scores i 2020 for alle: https://www.golf.dk/nyhed/du-f%C3%A5r-flere-muligheder-aflevere-scorekort-i-2020

 • Da alle handicapgrupper

  01/07 - 2020 |

  Da alle handicapgrupper forsvinder i WHS, vil der ikke være forskellige regler afhængigt af handicap. Spillere under handicap 4,5 vil fx. således have samme rettigheder som alle andre.

 • HCP under 4,5

  01/07 - 2020 |

  Det kan stadigvæk undre mig at man ikke ændrer på 4,5 grænsen for justering af hcp i ikke tællende runder. Det rammer rigtig mange spillere at man kun kan blive reguleret i tællende matcher , en del juniorer og elite spillere mister motivationen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,839,698
 • Unique Visitor:197,105
 • Registered Users:171,161
 • Unregistered Users:31,744
 • Blocked Users:12,488
 • Published Nodes:16,673
 • Unpublished Nodes:331
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.207.247.69
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:27
  • This week:2,115
  • This month:8,169
  • This year:2,248,652