Mickelson med mulighed for sejr nummer 43 | Golf.dk
Phil Mickelson havde en stime på fire birdies i træk tidligt på runden, men det var slaget fra træerne på hul 13, som blev det store samtaleemne lørdag.

Foto: Getty Images

Mickelson med mulighed for sejr nummer 43

08/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der er gået mere end fire år siden Phil Mickelsons seneste titel, men den 47-årige amerikaner kan stadig producere øjeblikke af ufortyndet golfkunst. Lørdag i Safeway Open kunne man opleve sådan et på hul 13, hvor vinderen af fem majors og 42 titler på PGA Touren havde slået bolden i højre fra tee. Med store træer i vejen for slaget mod green ville en par på hullet have været et glimrende resultat, men Mickelson gjorde det endnu bedre.

Dave Pelz, højt estimeret underviser i det korte spil, sagde engang noget i retning af, at Mickelson er middelmådig til at slå et standard chip. Først når slaget bliver virkelig krævende, formår han at løfte sit niveau til stratosfæriske højder.

Noget tilsvarende gælder de lange slag. Mickelson har levet størstedelen af sin mere end 25 år lange karriere i roughen, og derfra ser han muligheder i stedet for problemer. Det går ikke altid godt – hul 72 i US Open 2006 er det bedste eksempel – men forbavsende ofte lykkes det ham at få det maksimale ud af situationen.

Sådan gik det også, da han fra 170 meter slog en lav hook som trillede og trillede, op på green og hen til flaget. Fra små tre meter puttede han i hul for en af lørdagens syv birdies på vej mod en 68'er på Silverado Resort & Spa. Bagefter var v-produktionen ivrige efter at høre, hvad Mickelson havde at sige om det risikable slag.

- Hvis jeg vidste, hvordan jeg gjorde det, ville jeg fortælle dig det. Det var et af mine bedre slag. Jeg snaphookede bare et 7-jern for at prøve at holde den under træerne og løbe den op omkring green.

- Slår man nok af den slags slag, lærer man det med tiden, sagde han.

Med den gode dags arbejde rykkede han frem til syvendepladsen i -10, og derfra går han ind til finalerunden med chancer for sejren. 

Der er fire slag op til rookien Tyler Duncan, som forsvarede sin førsteplads med en 71'er, -1. Han er et slag foran Chesson Hadley, dobbelt vinder på Web.com Touren i den netop afsluttede sæson. Bud Cauley deler tredjepladsen i -12 med den forsvarende mester, Brendan Steele.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer