To jyske kubber kan fusionere | Golf.dk
Ikast Golfklub fusionerer med Tullamore Golf Club.

Foto: PR

To jyske kubber kan fusionere

11/10 - 2017 | Pressemeddelelse

Med virkning fra 1. januar 2018 køber hovedaktionæren i DK Company og ejeren af Tullamore Golf Club, Jens Poulsen, også selve golfbanen af Ikast Golf Klub. Hvis vel at mærke medlemmerne bakker op. Samtidig fusioneres de to golfklubber i Ikast og Tullamore til en storklub med mere end 1.500 medlemmer, og der bliver så lavet en lejeaftale med ejeren om brugen af de to baner med tilhørende klubfaciliteter.

Det er i hvert fald det, Jens Poulsen og to enige bestyrelser lægger op til, og det skal så vedtages af medlemmerne på to ekstraordinære generalforsamlinger i de to klubber i slutningen af oktober.

At der er vægt og alvor bag ordene understreges af, at den i Ikast- og golfkredse særdeles kendte erhvervsmand Lars Søgaard er indstillet på at afhænde sin virksomhed og indtræde som direktør i den nye Ikast Tullamore Golf Club.

- Vi har i bestyrelsen for Ikast Golf Klub haft ønsker om at udvikle vores klub og vores bane, men støder hver gang imod en økonomisk barriere. Og det kommer vi også til i fremtiden, selvom vi selvfølgelig er blevet begunstiget af vores lån fra Ikast-Brande Kommune på den korte bane. Om tre år ophører vores afdragsfrihed i forhold til kreditforeningen og med den aldersmæssige sammensætning, der er i vores medlemskreds, er der i bestyrelsen enighed om, at det er rettidig omhu og en sikring af golfens fremtid i Ikast at søge ind i en fusion med både visioner og muligheder, siger formanden for Ikast Golf Klub gennem to år John E. Kristensen. 

Hvis medlemmerne ønsker det, fortsætter han som formand for den nye, fusionerede klub. Her får medlemmerne adgang til 36 huller, hvoraf de 18 vil være åbne hele året, med mindre de er begravede under sne.

- De to golfklubber i Ikast og Tulstrup har gennem årene haft et særdeles godt samarbejde -  ikke mindst på juniorfronten, og det gør, at vi er sikre på, at der ikke kun er tale om et økonomisk fornuftsægteskab. Der er simpelthen så mange synergier og besparelser, der er til at høste allerede fra dag et, siger John Kristensen. 

- Hertil kommer, at vi skal bevare den frivillighed og kultur, der er opbygget så flot i begge klubber, men også udvikle en ny fælles og stærk kultur og klubånd. Og så kommer den nye bestyrelse og direktion frem for alt til at starte det nye år som gældfrie uden tyngde af en bank- og kreditforeningsgæld på mellem 13 og 14 mio., og det har jo en enorm værdi, siger John Kristensen videre.

En af hurdlerne ved både nutiden og fremtiden, er de indskudsbeviser, man opererer med i Ikast Golf Klub. Klubben står som skyldig af 1,9 mio. kroner til medlemmerne. Det er penge, som den ikke har. Den formentlig kommende ejer Jens Poulsen har tilbudt at købe disse beviser tilbage til kurs 50, hvilket vil sige 2.750 kroner pr. indskud.  Men vælger medlemmerne at give beløbet tilbage til klubben, vil Jens Poulsen komme med et tilsvarende beløb, som i stedet bliver brugt på forbedringer af baneanlægget her og nu. 

- Jeg blev faktisk rigtig glad, da jeg for nylig fik en føler fra to af Ikast Golf Klubs ledende personligheder. Jeg kunne med det samme se muligheden med et samarbejde, og drøftelser blev ret hurtigt til seriøse forhandlinger, hvor der i den grad er tale om en win-win situation. Jeg kunne selvfølgelig sagtens finde et bedre sted at forrente 13-14 mio. kroner, end ved at sætte dem i en golfbane mere, men omvendt er både jeg og folkene omkring bestyrelserne i de to golfklubber så passionerede, at det var svært for mig at sige nej, da muligheden ser ud til at byde sig, siger Jens Poulsen.

Jeg ser så stort udviklings- og forbedringspotentiale – både for skovbanen i Skelhøje og parkbanen i Tulstrup. Og her tænker jeg ikke kun på banerne, men også at vi får skabt mere attraktive klubhusfaciliteter, fortsætter Jens Poulsen.

Jeg har gennem mange år gået med lysten til at beskæftige mig med golf på fuld tid, men timingen har aldrig rigtig været der i forhold til tidligere og nuværende jobs. Jeg har set golfbaner over store dele af verden og har en masse inspiration med mig, og når jeg har lyst til at tage springet nu, hænger det sammen med dels volumen og robusthed af projektet, og dels de meget store udviklingsmuligheder, vi får med at køre storrationale mellem de to anlæg, siger den formentlig kommende direktør for Ikast Tullamore Golf Club, Lars Søgaard.

Men som nævnt bliver de nye store og forkromede planer ikke til noget, hvis ikke medlemmerne vil. Man gør derfor et stort nummer ud af kommunikation, information og oplysning. Der et informationsmøde for medlemmerne af Tullamore Golf Club tirsdag den 24. oktober i klubhuset i Tulstrup og for Ikast Golf Klubs medlemmer dagen efter i foredragssalen på ISI. Herefter er der ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober i Tullamore og den 31. oktober i Ikast. De samme steder og alle fire aftener kl. 19.00.

Vedtagelse kræver absolut flertal blandt de fremmødte.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer