Ingen dansk kvalifikation til LET, men håb om det næste niveau | Golf.dk
Rikke Svejgaard har målet om at få en plads på LET Acces Series i næste sæson

Ingen dansk kvalifikation til LET, men håb om det næste niveau

20/12 - 2017 | Martin Rahbech

Så er feltet til Ladies European Tour 2018 fundet. Onsdag sluttede Lalla Aicha Tour School, og 25 spillere fik en kategori, der dækker den kommende sæson.

Amerikanske Casey Danielson vandt turneringen.

Hun turnede pro tidligere på året, men har ikke sikret sig en plads på LPGA, så nu har hun muligheden for at vise sit niveau i Europa.

Turneringen markerede også en stærk norsk præstation med fire spillere, der sluttede blandt de 25 bedste.

Der var ingen danskere med ved Lalla Aicha Tour School. 

Nicole Broch Larsen, Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen har alle en fast plads på LPGA og prioriterer der.

Næste danske professionelle med muligheder for Ladies European Tour er Daisy Nielsen, men hun prioriterer den ikke nu, for udsigten til få turneringer i mange dele af verden tiltrækker hende ikke. Derfor vil hun i 2018 gå efter turneringer på LET Access Series.
Her var der i 2017 12 professionelle turneringer i Europa. Det er en menu, der også lokker Rikke Svejgaard Nielsen, der var til start ved på Q-School, men ikke kom videre fra den indledende turnering i starten af december, men hun tager alligevel meget med.

- Det var en fed oplevelse, og jeg lærte en hel masse. Jeg er lidt ærgerlig over min start, og jeg lavede nogle fejl, jeg ikke fik ryddet op på, men jeg sluttede godt af og ramte mit niveau, og jeg kunne mærke, der var en fed stemning, fortæller Rikke Svejgaard Nielsen til Golf.dk
Hun åbnede sin turnering med en 83’er og 77’er. Det blev lukket med en 75’er og 72’er, men en total i +19 var altså ikke nok til avancement, men hun håber der kommer muligheder på LET Access Series.

- Jeg ved det ikke, men jeg håber, at jeg får en kategori. Jeg skal ikke være professionel næste år, men jeg håber på en sæson, der vil give mig masser af erfaring, og jeg glæder mig til næste år, siger Rikke Svejgaard Nielsen.

Link til resultatet ved Lalla Aicha Tour School

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer