Fleetwood satte alfahannerne på plads | Golf.dk
Tommy Fleetwood startede sit titelforsvar i Abu Dhabi med at udspille to af golfens største stjerner.

Foto: Getty Images

Fleetwood satte alfahannerne på plads

18/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tommy Fleetwood er forsvarende mester i Abu Dhabi HSBC Championship, og efter torsdagens runde er den 26-årige englænder godt på vej mod at gentage triumfen.

Fleetwood, som sluttede sidste sæson som nummer ét på Race to Dubai, var sat i bold med to af spillets giganter i form af verdens nummer ét, Dustin Johnson, og den firedobbelte majorvinder Rory McIlroy. Alligevel var det Fleetwood, som styrede showet på den krævende Abu Dhabi Golf Club.

18 greens ramte han, og seks af de birdiechancer blev konverteret. Resultatet blev 33 slag ud, 33 hjem, 66 i alt og en delt førsteplads med Hideto Tanihara. 

- Det var meget stressfrit. Jeg spillede rigtig godt fra start til slut. Jeg føler, det er det, man har brug for på denne bane- at drive bolden godt og slå gode jernslag, men man kan ikke være for grådig hele tiden. Min hastighed på greens var rigtig god, så det er stort set hvad man har brug for for at opnå en god score. 18 greens sker ikke ret ofte, så det er rart at præstere det her, sagde Fleetwood til europatouren.

Thomas Pieters, Bernd Wiesberger og Ross Fisher er blandt en håndfuld spillere på andenpladsen i -5.

Fleetwood slog spillemakkeren McIlroy med tre slag. Nordireren har ikke spillet turneringsgolf i mere end hundrede dage, men det var kun putteren, som så en smule rusten ud torsdag. Det lange spil fik ham rundt i 69 slag, en score som sagtens kunne have været en del lavere med en smule held på greens.

Johnson var tidligt to under par, men han endte med at lave ligeså mange bogeys som birdies. Den 33-årige amerikaner bliver af mange betragtet som spillets bedste med en driver i hånden, men at han langtfra er fejlfri blev bevist på dagens 18. hul. Teeslaget endte så langt ude i en sø, at man kunne komme i tvivl om, hvilket fairway, han sigtede efter. 

Vandturen kom til at koste en bogey og resulterede i en runde i par 72. det giver en foreløbig 69. plads, hvor man også finder Lucas Bjerregaard og Søren Kjeldsen. Thomas Bjørn er et slag længere tilbage på 89. pladsen.

De gik bedre for feltets to sidste danske deltagere. Lasse Jensen lavede fire birdies og en doublebogey på vej mod 37. pladsen i -2. Thorbjørn Olesen er tre under par og deler 17. pladsen med blandt andre McIlroy og den tredobbelte vinder, Martin Kaymer.

Der er 52 point til vinderen, hvilket gør det til den mest værdifulde turnering målt i verdensranglistepoint indtil vi når BMW PGA Championship i maj. De tre millioner dollars i præmiepuljen betyder også, at ugens resultat kommer til at give store forskydninger på Race to Dubai.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer