Det kan give flossede hulkanter at putte med flaget i | Golf.dk
Det kan være en god idé at tage flaget op ved de helt korte putts.

Foto: Getty Images

Det kan give flossede hulkanter at putte med flaget i

10/06 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

De nye regler gør det på mange måder nemmere at være golfspiller. Men på enkelte områder gør de det sværere at være greenkeeper.

Nogle spillere kommer nemlig til at lave skader på hulkanterne, når de putter med flaget i (som de nye regler tillader) og efterfølgende skal samle bolden op af hullet.

- Greenkeeperne må hver dag flytte samtlige huller. Det koster 3-4 timers ekstra arbejde tre gange hver uge. Tid, vi meget gerne ville kunne bruge på at gøre banen endnu smukkere, skriver golf manager i Hillerød, Kim Hyrzkov, til sine medlemmer.

Hulkanterne bliver typisk beskadiget, fordi folk samler bolden op fra hullet, mens de har golfhandske på, og mens flagstangen står i hullet.

Den lille snip, som vi bruger til at lukke handsken, kommer til at skrabe mod hulkanten, som hurtigt kommer til at se grim ud.

På Facebook-gruppen Turfgrass gør man i klubber som Brønderslev og Fredensborg opmærksom på, at man har samme udfordring. Det skal dog også nævnes, at nogle klubber oplyser om, at de ikke har problemer med hulkanterne som følge af de ændrede regler.

Imidlertid er der ting, man som spiller nemt kan gøre for at værne om sine lokale hulkanter. Eksempelvis at lade være med at bruge en boldopsamler, hvis flaget er i hullet. Eller lade være med at bruge flagstangen til at trække bolden op.

Og så i øvrigt bruge hånden uden handske til at samle bolden op, og gøre det ved at bruge to fingre. Dansk Golf Union har produceret en video, som demonstrerer det.

Endelig kan man nøjes med at putte med flaget i på de lange putts, og så ellers tage den ud, når gruppen er tæt på hullet.

 

User Comments:

 • Selvfølgelig putter de fleste

  12/06 - 2019 | Ove Christensen

  Selvfølgelig putter de fleste med handske på, men da kun på den ene hånd, så brug dog den uden. Det kan godt ske, at profferne tager handske af og på, men vi er vist flest amatører, som ikke bruger tid på, at tage handske af og på, og om det har indflydelse på putningen, jeg tvivler

 • Hulkanter

  12/06 - 2019 | Steen Holbech Jensen

  Hvor mange huller har man i Hillerød?? Umiddelbart vil jeg mene at overdrivelse fremmer forståelsen. Jeg har ingen problemer med at flytte 18 huller på 1 time. Så 3-4 timer må være en tastefejl. Jeg vil dog gerne medgive at hullet skal flyttes tiere end ellers grundet den nye regel. Til gengæld vil jeg som golfspiller konkludere at det sigtemæssigt kan være en fordel at putte med flaget i.

 • Flag i - flossede hulkanter

  12/06 - 2019 | Bent Christensen

  Jeg er meget enig med Henrik Holbech. Har nu oplevet et antal gange at gå i 3- og 4-bolde, hvor nogle vil have flaget i - andre ikke, hvilket medfører, at flaget tages ud og sættes i 2-4 gange per hul.. Det betyder, at vi nu bruger mere tid end tidligere på flaget - altså præcis det modsatte af formålet med den ændrede regel. 3 ud af 4 amatørgolfere putter med handsken på. Det er derfor en umulig opgave at ændre denne vane som et muligt bidrag til at mindske sliddet. Reglen øger altså ikke spilhastigheden og koster samtidig flere green-keepertimer. Lad os få fjernet denne nye regel så hurtigt som muligt.

 • Flaget i: Sikkerhed

  12/06 - 2019 | Håkon N. Jacobsen

  Jeg vil også gerne komme med en sikkerheds kommentar til denne regel ændring. I en firbold var vi ved at putte på et par 3 hul med flaget i. Lige bag ved hullet er næste udslagssted, Da næste bold kom frem til par 3 tee stedet slog første mand ud, fordi han ikke kunne se om vi puttede på green, eller stod på næste teested. Dette ville ikke være sket hvis flaget var lagt ned. Heldigvis var bolden 15 meter for kort. Par 3 hullet er ca 150 meter langt og ligger langs en skovstrækning med forringelse af lysindfald.

 • Flaget i = flossede hulkanter

  12/06 - 2019 | Henrik Holbech

  Tjaaa,,, nogen mener runden går hurtigere at putte med flaget i. Men går man i en bold hvor nogen vil ha' flaget i, andre ikke - tager det bare endnu længere tid. Alene det at 4 mand spørger hinanden - flere gange - på hver green, er i sig selv spild af tid. Og jo flere gange stangen skal op og i, jo mere ødelægges hulkanterne. Dertil ses det at spillere ofte forsøger at hive bolden op vha. flagstangen, i stedet for at bukke sig ned - og det især giver ødelagte hulkanter. Derfor er reglen i min optik både ødelæggende for spillet og for banen - og spild af ressourcer til reparation/flytning af flaget. Lad os endelig komme væk fra den regel og gøre det ENS for alle, som alle andre golfregler jo skal tilsikre.

 • Handske på ?

  11/06 - 2019 | Michael Christensen

  Man putter da ikke med handske på, og derfor har man vel ikke handske på når man tager bolden op af hullet. Den ryger jo først på ved teested på efterfølgende hul ;)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer