Amerikansk medie: The Scandinavian er bedst i Danmark | Golf.dk
The Scandinavian har - ifølge Golf Digest - to af Danmarks fem bedste baner.

Foto: PR

Amerikansk medie: The Scandinavian er bedst i Danmark

15/01 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Golf Digest har på sin hjemmeside bragt en artikel, hvor de identificerer de bedste golfbaner i 206 forskellige lande uden for USA.

Danmark er naturligvis med, og Golf Digest har rangeret de ti bedste baner i vores land.

Ifølge mediet er The Scandinavians Old Course den bedste i landet, mens klubben i Allerød også har dronningerigets femtebedste bane i form af sin New Course.

Det er muligvis ikke gået op for Golf Digest endnu, at Nordens første Jack Nicklaus-bane er åbnet ved Kerteminde. Eller også vurderer de ganske enkelt ikke Great Northern til at være specielt god. Det superambitiøse anlæg er i hvert fald ikke med på listen.

Det er til gengæld Marbæk-banen i Esbjerg, som kommer ind som nummer to.

Det er svære tider i Lübker Golf Club, men om ikke andet kan de på Djursland glæde sig over, at klubbens Sand/Sky-sløjfer rangerer som Danmarks nummer tre.

Den kommende europatour-bane i Silkeborg er nummer fire, mens The Scandinavian som nævnt besætter femtepladsen.

De næste fem er - i rækkefølge - Holstebro (Skovbanen), Simon’s (A+B-sløjfen), Skjoldenæsholm (Trent Jones Jr. - banen), Rungsted og Aalborg.

Listen er underholdende læsning, og mange klassiske baner optræder på den.

Valderrama er ikke overraskende bedst i Spanien.

Til gengæld vil det måske overraske nogle, at Royal Dornoch klemmer sig ind som Skotlands bedste bane foran ikoniske Open-baner som Muirfield, St. Andrews, Carnoustie og Turnberry.

Og i England er det Sunningdales Old Course, der tager prisen foran Royal Birkdale og Royal St. Georges.

Hos vores store naboer i Sverige og Tyskland er det henholdsvis Bro Hof og Budersand på Sild i Vesterhavet, der vil være mest glade for listens konklusioner.

 

User Comments:

 • The Scandinavian i Allerød

  18/01 - 2018 | Lars Køster Svendsen

  Til Erik Lund, Som jeg læste artiklen blev The Scandinavian omtalt som "klubben i Allerød", hvilket er helt korrekt. Klubhuset ér beliggende i Allerød, uanset at det har postnummer i Farum. Det ændrer ikke på, at store dele af golfbanens areal er beliggende i Farum på den gamle Farum kaserne. Måske er det årsagen til, at der er folk, der ikke har styr på disse detaljer. Ind imellem heller ikke klubben selv, der fx på et tidspunkt har søgt optagelse som medlem i Furesø Idrætsråd (FIR) som andre idrætsforeninger i Furesø Kommune, da de selv troede at de var i Furesø Kommune. Men at slå fast at anlægget ligger i Allerød, det er en tilsnigelse, som du selv er vidende om, da der i Jeres oprindelige arbejde var tale om et samarbejde mellem de to kommuner.

 • The Scandinavian ligger altså i Allerød kommune.

  18/01 - 2018 | Erik Lund

  Som tidligere borgmester i Allerød kommune var jeg stærkt involveret i etableringen af “Danmarks bedste golfanlæg”. The Scandinavian ligger altså ikke i Farum, men i Allerød kommune, men mærkværdigvis er postdistriktet Farum. Jeg har tidligere forsøgt, at få ændret postdistriktet til Allerød, så vi en gang for alle kan få slået fast, at “Danmarks bedste golfanlæg” ligger i ALLERØD.

 • Pinligt og useriøst at glemme Great Northern til Top10 listen

  16/01 - 2018 | Jan Pedersen

  ........ og jeg personligt havde nok også taget Helsingør og Dyrehaven ( Kbhs Golfklub) med og samtidigt placeret Marbæk banen i Esbjerg som nummer 1 i landet ........ den er ganske enkelt genialt godt skruet sammen og især Bag-9 er ren verdensklasse !!!!!! Klubhuset i The Scandinavian er landets flotteste, mens Rungsted Golfklubs restaurant er den med mest klasse (synes jeg) .......... I Sverige har jeg baner og anlæg som Båstad, Barsebäck, Bokskogen, Vasatorp og Halmstad + Hills, Ullna og Brohof klart i Top10 og i Norge er der kun Miklagard, Stavanger og Oslo at tale om som suveræne top klubber.............men det er jo alt sammen smag og behag, forskelligt fra golfer til golfer

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer